fredag 6 januari 2012

Glutenfri sockerkaka

Kakan ger 8-10 bitar och kan smaksättas med t.ex. rivet citronskal, vanilj eller pepparkakskryddor.


Vispa 2 ägg och 2 dl socker riktigt pösigt.
Blanda 2½ dl glutenfritt mjöl, 1 tsk bakpulver, ½ tsk fiberhusk.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
Koka upp 1 dl mjölk och tillsätt 50 g smör eller margarin.
Låt det smälta och häll blandningen i äggsmeten under försiktig omröring.
Smörj en bakform som rymmer ca 1 ½ liter.
Beströ den med glutenfritt ströbröd eller kokos.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 35-40 minuter.
Låt kakan kallna en stund i formen innan den stjälps upp.


1 kommentar:

  1. Va kul att du gillar min blogg! :) Bara av att snabbt kika in på din blogg så kan jag säga detsamma! Måste genast kika igenom då det verkar finnas en massa fint här!

    Hoppas du har en fin helg!

    SvaraRadera