Igår fixade jag och Älskobert en massa godsaker här hemma.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlBVdvyb24Cnxo-6Y8kLOajPvz01EwidRzw_L67vCDhqvh7GDjEi5r7eGSSH5NEGMBNuE1UvPbZHserUDyWjrfG_HkAf1fKg3UQGuEqbsXt81ixJtJ3dDWRWvzVFKJVKR9da_qDHmL7go/s320/IMG_7772.JPG) |
Eget jordnötssmör till snickers är lätt som en plätt att göra.
Mixa jordnötter i önskad mängd tills det blir till smör.
Jordnätter innehåller egentligen allt fett som behövs men om man vill
kan man blanda i lite olja så blir det extra mjukt. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiW0oQhJyMssXgyEg_q0HQ92DnFMTDDchgo-F6QQwi33TBfrfVOlxBAda-lWSvA8PflsBSQqjq9KNSDWiUSLT6pilqbBUMZOhyRCk7tiYRSoM7br1-Gm1y8Ev4lYppKejRq513DiSlCbt0/s320/IMG_7773.JPG) |
Koka upp 300 g jordnötssmör, 2 dl sirap, 1 dl socker,
1 tsk vaniljsocker och rör ner 9 dl rice crispies.
Bred ut på en plåt.
Smält choklad och bred över. Låt stelna och skär sedan i bitar. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxcD4eJDqoPHfUjWJkuC2K-6j1cLCCy7tC17PiGAEqWLF93gCllRRA4VO-8AZwRQQyP9C5t4aELP0V7U3YvVts8YzL8cZ2_dpUUINVnXWch3egoz7kITN4OhBDKZgNPcBXw6mGhii_sFY/s320/IMG_7774.JPG) |
Saltlakritskola.
Krossa 1 dl turkisk peppar.
Koka upp 3 dl grädde, 3 dl socker, 1 dl sirap, 1 msk kakao och turkisk peppar.
Låt koka tills termometern visar 120°.
Rör ner 2 tsk smör och häll upp på bakplåtspapper i en liten ugnsform. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_FwuRgFDURyMKuur_eM42fe1VouhibZknVSH2g5hpMvWTQp2_qQNJZFEtdOIofGoiePPzyLgsHg3IAuCezJSh7oxgj5a97O62lqPAE6JnIvmlAYyLE5oNKm6AmURzaj-C_ecEX6BNvM0/s320/IMG_7787.JPG) |
När kolan stelnat, klipp ut bitar i önskad storlek
och doppa sedan i smält choklad. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2Zf94bO6XT0QSGqSsZ_lXMo72KTNC1a5wZdWre95XgCTYXd1uQ_JK9G905ktCob1CH5h_MARDb8hQv5K4IiOHSBp6YivodcS7E4Ea3rcz8p_Ebzd_NPVuazC2a-sIkk9ficvMd8w7bWw/s320/IMG_7792.JPG) |
Världens godaste julgodis! |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihjI9NyZamrs2fLGXJFSrA4fLWOqnHE-iILg5WzRtyckI7etWk_2OSCNMnmIFgDN3mvAdtTek3H2lpuqwuJTug7sbDClfGZxoVLwzNqzIuNi20fY-xvsdhAekG_hpI9HV9vNNi2h_IUeo/s320/IMG_7780.JPG) |
Älskobert fixar julskinkan |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsKLbRTNbvl1Fx_KGpOI5TKzTlRHLIAZyuwxpPUckJg1sTSly8P7arN0yrl2gvN05jUoqWlf9wIOeVBRlr8sY70VK4KxPIzHvQ0wfr2d8Wmf0MbyUpK2wX-yPH31TFSgGoaVLXeH-7aEs/s320/IMG_7791.JPG) |
Okej, den ser ut som ett brännskadat lår, men den är jäkligt god! |
Åå gjorde du lakritskola :) Det måste jag med göra!
SvaraRaderaJa, jag blev så inspirerad av din idé ;) Det var verkligen supergott!
SvaraRaderaNy tävling hos mig!
SvaraRaderahttp://ullevidsdal.blogspot.com/2011/12/nyarstavling.html
Kram Helene