lördag 17 december 2011

Julskinka och julgodis

Igår fixade jag och Älskobert en massa godsaker här hemma.

Eget jordnötssmör till snickers är lätt som en plätt att göra.
Mixa jordnötter i önskad mängd tills det blir till smör.
 Jordnätter innehåller egentligen allt fett som behövs men om man vill
kan man blanda i lite olja så blir det extra mjukt.

Koka upp 300 g jordnötssmör, 2 dl sirap, 1 dl socker,
1 tsk vaniljsocker och rör ner 9 dl rice crispies.
Bred ut på en plåt.
Smält choklad och bred över. Låt stelna och skär sedan i bitar.

Saltlakritskola.
Krossa 1 dl turkisk peppar.
Koka upp 3 dl grädde, 3 dl socker, 1 dl sirap, 1 msk kakao och turkisk peppar.
Låt koka tills termometern visar 120°.
Rör ner 2 tsk smör och häll upp på bakplåtspapper i en liten ugnsform.

När kolan stelnat, klipp ut bitar i önskad storlek
och doppa sedan i smält choklad.
 
        Världens godaste julgodis!           


Älskobert fixar julskinkan





Okej, den ser ut som ett brännskadat lår, men den är jäkligt god!


3 kommentarer:

  1. Åå gjorde du lakritskola :) Det måste jag med göra!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag blev så inspirerad av din idé ;) Det var verkligen supergott!

    SvaraRadera
  3. Ny tävling hos mig!
    http://ullevidsdal.blogspot.com/2011/12/nyarstavling.html

    Kram Helene

    SvaraRadera